Då KAN ÄLSKAR, äLSKAR INTE-FIONA, 40, FLYTTA TILL SVERIGE – LARS, 81, AVSLöJAR: ”VäNTAR På...”

Lars och Fiona från Älskar, älskar inte väntar på ett eventuellt uppehållstillstånd och befinner sig just nu i olika länder.

Nu kan Lars äntligen komma med ett framtidsbesked.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lars, 81, från Karlshamn och Fiona, 40, från Uganda, fick snabbt mycket uppmärksamhet i den tredje säsongen av Älskar, älskar inte på grund av den stora ålderskillnaden mellan paret.

De träffade varandra på internet och fick direkt upp ögonen för varandra. I det första avsnittet får tittaren se när Lars planerade inför att hälsa på sin stora kärlek för fösta gången.

Under andra halvan av 2022 var det Fionas tur att hälsa på Lars på sin hemmaplan i Sverige och hon verkar minst sagt fått mersmak för nu är papper inskickade för att få ett eventuellt uppehållstillstånd i Sverige.

Men i dagsläget befinner sig paret återigen i olika länder och besked väntas komma längre fram i vår.

Jag är ensam här nu. Fiona är i Uganda och väntar på besked från Svenska ambassaden för intervju om permanent uppehåll här i Sverige. Besked väntas komma i maj-juni skriver Lars i ett meddelande till Hänt.

Parets drömmar om ett gemensamt barn: ”Inte fungerat

Något som också blev mycket uppmärksammat av tittarna var det faktum att Lars och Fiona gärna vill ha ett gemensamt barn. Redan innan de hade träffat varandra så berättade Lars om den stora drömmen – men att oron över att han skulle vara för gammal fanns i bakhuvudet.

Men hittills har drömmen om barn inte gått i uppfyllelse trots att de försökt och nu när de befinner sig i olika länder ligger det på is.

– Det har ju inte fungerat så bra hittills, säger Lars till Hänt.

Lars berättar samtidigt att de pratar om att ta eventuell hjälp från IVF eller liknande men att det är något de får ta till i framtiden om det skulle vara läge för det.

– Vi har varit inne på det, vi har pratat om det. Men vi avvaktar lite med det så får vi se hur det fungerar i framtiden. Men det är ju en utväg.

Den långsiktiga planen om en eventuell flytt till Uganda

Även om Fiona skulle få ett uppehållstillstånd i Sverige så är den långsiktiga planen att Lars ska flytta till Uganda. Innan hennes besök i Sverige var hon fast inställd på att hon inte ville flytta till Sverige över huvud taget.

– Och hon ville ju egentligen inte flytta från Uganda. Och så har det ju varit från början, att skulle vi bli ett par så får jag flytta till Uganda och det var ju jag beredd på, berättar Lars för Hänt.

Men några som inte är riktigt lika övertygade om att en eventuell flytt till Uganda skulle vara den bästa lösningen är Lars familj.

– De är ju lite oroliga naturligtvis. Men jag tycker inte att de behöver vara det. De tänker ju naturligtvis på min höga ålder. Men rent fysiskt så är jag ju inte 81 år, jag är ju betydligt yngre. Och jag har ju inga som helst sjukdomssymtom eller krämpor i kroppen, säger Lars.

FOTO: Discovery+

Rekommenderad läsning

2023-01-30T21:35:04Z dg43tfdfdgfd