EBBA ANDERSSON OCH LINN SVAHNS RåTUFFA BESKED EFTER COMEBACKEN – AVSLöJAR SKAMMEN: ”JAG SKäMS FöR DET”

Ebba Andersson och Linn Svahn har återvänt till spåren.

Men nu har skidstjärnorna tvingats ta väldigt tuffa beslut.

– Det skäms man lite för, erkänner Svahn för Dagens Nyheter.

Både Ebba Andersson och Linn Svahn har återvänt till världscupen igen och visat upp storform direkt. Ebba missade två månaders tävlande på grund av covid-19 men gjorde i helgen comeback och levererade dubbla världscupvinster direkt.

Svahn nobbar…

Medan Linn missade i stort sett två år på grund av enorma skadeproblem och återvände förra helgen till världscupen och imponerade direkt i sprinten. Nu är Svahn även klar för nästa världscuphelg i Toblach och då talar det mesta för att svenskan även får en biljett till kommande skid-VM.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tyvärr blir det på bekostnad av skid-SM som avgörs i Skövde mellan 31 januari och 5 februari. Därför tvingas Linn Svahn ha ett tufft beslut och nobba SM helt, vilket ändå gör ont i henne.

– Jag hade en tanke på SM och att sen bli kvar hemma, men min prioritet är att få de här tuffa världscuploppen. Det finns ju de som åker härifrån hem till SM och de ska ha all eloge. Det är ryggrad. Det borde vara ett självklart alternativ att ställa upp på SM, men vi är ju egoister och väljer vad som är optimalt för att kunna prestera senare. Men då kommer svensk skidsport i kläm, och det skäms man lite för, säger 23-åringen i en intervju med DN.

LÄS MER: William Poromaas underbara svar – efter norske storstjärnans hånfulla gest: ”Fan, jag fattar inte”

…och även Ebba

Det blir heller ingen Ebba Andersson under SM-veckan. Även hon prioriterar VM-uppladdningen före tävlingarna i Skövde.

– Tyvärr blir det inget SM. Det var inget lätt beslut, men med tanke på hur tävlingsprogrammet ser ut i världscupen och det som väntar i VM, som är det stora målet, så var det inte optimalt att klämma in även SM-tävlingar, säger hon till dagstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

25-åringen erkänner att det inte finns några problem eller besvikelse mellan henne och klubben Piteå Elit SK, även om hon själv har skuldkänslor.

– Ett visst uns av dåligt samvete, absolut. Men i slutändan så är det ändå för en själv man åker skidor och då gäller det att optimera vägen inför de stora mål man har framför sig. Det var svårt den här gången. Det är så klart jättesynd eftersom det är ett tävlingstillfälle som vi vill nyttja, att få gå i klubbdräkt och tävla på hemmaplan, säger Ebba i intervjun.

Vad tycker du om skidstjärnornas beslut? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Per Elofssons ärliga ord om ryska åkarnas återkomst – pekar ut avgörande detaljen: ”Då ser jag inga problem”

The post Ebba Andersson och Linn Svahns råtuffa besked efter comebacken – avslöjar skammen: ”Jag skäms för det” appeared first on Sportbibeln.

2023-01-30T15:36:04Z dg43tfdfdgfd