HäR BRYTER PRINS DANIEL MOT KUNGLIGA REGELN – MITT FRAMFöR öGONEN På VICTORIA

Prins Daniel bryter mot kungliga regeln – framför Victoria.

Sagan om hur Daniel Westling, en man av folket, blev prins Daniel och älskad av ett helt land är inget annat än fantastisk.

Det var i början av 2000-talet som det började tisslas och tasslas om att kronprinsessan Victoria, Sveriges blivande drottning, hade träffats av Amors pilar.

Victoria hade enligt sägnen blivit tipsad av sin lillasyster, prinsessan Madeleine, om ett gym där hon hade möjlighet att träna med en skicklig instruktör.

Hans namn var Daniel.

Resten är, som det brukar heta, historia.

Kronprinsessans bröllop med sin Daniel den 19 juni 2010 sågs av miljoner människor då det direktsändes i SVT. Få har väl glömt den då alldeles nyblivne prinsens ord till sin kronprinsessa i talet efter vigseln.

– Victoria, störst av allt är kärleken. 

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Dagen i Storkyrkan förgylldes även av närvaron av bland andra folkkäre stjärnan Björn Skifs, som tillsammans med det då fortfarande ganska unga stjärnskottet från Trollhättan, numer popstjärna; Agnes Carlsson tog ton. I ett oförglömligt ögonblick bjöd de på sången ”When you tell the world you’re mine” – en specialskriven melodi av bland andra John Lundvik, just för detta kärleksfulla tillfälle.

Victoria och Daniel strålade ikapp i kyrkan. 

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Det har nu gått 13 år sedan den där magiska sommardagen 2010. Sedan dess har kronprinsessfamiljen välsignats med två barn: prinsessan Estelle och prins Oscar.

För prins Daniel har övergången från gymägare till kunglighet gått smärtfritt. Han är en oerhört populär medlem av den svenska kungafamiljen, vilket visat sig i olika typer av opinionsundersökningar. Dessutom har han lyckats kombinera sitt stora intresse för hälsofrågor med sina kungliga plikter. Via egna organisationen ”Generation Pep” viger han tillvaron åt den personligt viktiga frågan om barn och ungas rätt till en god hälsa. Även resten av familjen har genom åren setts i olika sammanhang för organisationen, där även bland andra förra friidrottsstjärnan Carolina Klüft engagerats.

Artikeln fortsätter under bilden.

Victoria och Daniel firar snart 13-årig bröllopsdag, men innan dess väntar flera uppdrag i kungahusets tjänst. 

Som på tisdagen, då paret skänkte kunglig glans vid invigningen en ny skapelse i Prinsessan Estelles skulpturpark på Djurgården i Stockholm. 

Det handlar om skulpturen ”Osagd” av Charlotte Gyllenhammar. Skapelsen blir det fjärde permanenta konstverket till den blivande skulpturparken.

När kronprinsessparet anlände till tillställningen ska det ha skett en mindre miss vad gäller den kungliga etiketten. Det är Svensk damtidning som rapporterar att prins Daniel tog täten när han och kärleken kronprinsessan klev ur bilen för att möta upp välkomstkommittén. Enligt kutym är det Victoria som ska gå först i kraft av tronarvinge, enligt tidningen. 

Artikeln fortsätter under bilden.

Hur som helst verkar det hela ha passerat utan att folk lyfte på ögonbrynen. Trots allt var det skulpturen som stod i fokus den här dagen – den första i parken av en svensk konstnär, enligt TT. 

Det var prins Daniel som invigde skulpturen och han gjorde detta i Victorias, kulturministern Parisa Liljestrands (M), samt allmänhetens närvaro.

Prinsens är initiativtagare och ledamot i styrelsen för Estelles kulturstiftelse.

– Skulpturens namn må vara Osagd, men för mig säger den mycket. Verket har en kraftfull fysisk närvaro, den är en mänsklig figur, men så gåtfull. Bekant och främmande på en och samma gång. Den kanske kan påminna oss om de grundläggande band vi har till naturen, eller fascinationen för det övernaturliga, sade prins Daniel i sitt tal

Målet för prinsessan Estelles skulpturpark är att den ska växa för varje år som går, och i dag kan besökare ta dela av flera konstverk.

Vad är dina tankar om detta konstverk? Skriv gärna en kommentar!

Artikeln Här bryter prins Daniel mot kungliga regeln – mitt framför ögonen på Victoria är skriven och publicerad av Nöjeslivet.

2023-06-01T07:26:18Z dg43tfdfdgfd