STORT GRATTIS: DARIN FYLLER 36 åR – STORA PENGAREGNET EFTER ALLA åR I RAMPLJUSET

För 19 år sedan blev Darin Zanyar ställde sig en försynt 17-åring på Idolscenen och sjöng sig hela vägen in i svenska folkets hjärta.

Idag, 19 år senare, är han av av Sveriges största stjärnor.

Och alla år i rampljuset har inte minst gett popidolen klirr i kassan.

Så här mycket tjänar vår allas Darin i dag.

Darin Zanyars intresse för musik började tidigt och snabbt stod det klart att han bar på stor talang.

2004 blev han Darin med stort D med hela svenska folket i den allra första säsongen av Sveriges ”Idol”, i vilken han kom tvåa.

Sedan starten i idol har Darins karriär gått spikrakt uppåt.

Året efter Idol-succén släppte han sina två första album och har därefter börjat skriva och spela in låtar till såväl sig själv som andra artister.

2010 var han en av sommarpratarna i P1 och året därpå medverkade han också i ”Så mycket bättre” tillsammans med Magnus Uggla, Olle Ljungström, Darin Zanyar, Pugh Rogefeldt, Miss Li, Sylvia Vrethammar och Maja Ivarsson.

Efter programmet fick Darins karriär ytterligare ett uppswing och knep plats ett, två, sju och fjorton på Digilistan. Han fick även skivkontrakt ute i Europa.

Under flera år skrev Darin låtar på engelska och lyckades fängsla en bred publik även utomlands.

Hyllades av fansen och kritiker

Men 2015 släppte han engelskan och skrev albumet ”Fjärilar i magen” på svenska.

Även den här gången blev det en stor succé och albumet hyllades av både fansen och kritiker.

Redan första singeln från den nya skivan, ”Ta mig tillbaka”, hyllades stort och är än idag en av hans mest älskade låtar.

I november 2017 återkom Darin med ytterligare en platta på svenska, ”Tvillingen” – som blev hans sjunde albumetta i Sverige.

Darin Zanyar om kärleken

Darin Zanyar har genom åren varit sparsam med att prata offentligt om sitt privatliv. Men i augusti 2020 valde han själv att komma ut som homosexuell.

– Alla i världen borde ha möjligt att vara stolta och accepterade för den de är. Jag vet att det kan vara svårt. Det tog mig ett tag, men jag är stolt över att vara gay, skrev han då på Instagram.

Nyligen gästade han P4 Extra – Gästen där Titti Schultz ställde frågan om han var singel.

– Jag är inte singel. Det är det du får, svarade Darin lite skämtsamt till SR.

I en större intervju med Aftonbladet svarar Darin också på frågan om han är singel eller i ett förhållande:

– Ja du, det skulle du allt vilja veta. Jag kan i alla fall ge dig att jag är i ett förhållande. Men mer än så kommer jag inte ge dig!

I Intervju berättar han om hur samhället har förändrats och att det inte varit lika accepterat att komma ut som homosexuell tidigare.

Han menar att bristen på acceptans i samhället kan vara en anledning till att han hållit privatlivet så stängt. Fortfarande är han beslutsam om att inte berätta för mycket i intervjuer.

– Det kanske också var en av anledningarna till att jag blev lite tillbakadragen och det var så många år som jag vågade inte säga så mycket till media och hade svårt för att öppna upp mig. Inte bara för media, även för nya människor som jag träffade generellt. Men det är också någonting som jag har landat i mer under de senaste åren, säger han till Aftonbladet.

Så mycket tjänar Darin Zanyar

Men det är inte bara kärleken som blomstrar för Darin. Även karriären fortsätter att rulla på.

Just nu är han aktuell med nya singeln ”Starkare” som kommer att följas upp med ett album i september.

Men vad har det svenska popundret tjänat under sina 20 år i rampljuset egentligen?

Enligt dokument från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Darin Zanyar en fastställd förvärvsinkomst på 939 260 kronor år 2020 med ett överskott av kapital på hela 1 619 643 kronor.

Enligt Nyheter 24 är stjärnan också verksam som styrelseledamot i bolaget Dex Music AB, som under år 2021 omsatte 5 776 000 kronor och tillgångarna uppmättes till en summa om nära 6,4 miljoner, enligt Alla bolag.

Artikeln STORT GRATTIS: Darin fyller 36 år – stora pengaregnet efter alla år i rampljuset är skriven och publicerad av Nöjeslivet.

2023-06-01T10:55:42Z dg43tfdfdgfd