SVT OM AVHOPPET: FINNS INGA FORMELLA ANKLAGELSER

En av de kvinnliga deltagarna i "Gift vid första ögonkastet" väljer att hoppa av programmet sedan "gränser passerats" i relationen. Nu berättar SVT hur man hanterat situationen.

I avsnittet, som sänds i kväll, men som sedan i natt ligger ute på SVT Play, väljer Linnea Alsberg, som parats ihop med Jimmi Nordkvist, att lämna experimentet i förtid. I ett samtal med sexologen Kalle Norwald framkommer att någonting har hänt dem emellan, även om tittarna inte får reda på exakt vad.

"Men jag har känt mig trängd och jag känner mig besviken, jag vill inte känna mig trängd och instängd, vill inte att någon ska ta på mig när jag inte vill", säger Alsberg i avsnittet.

Linneas beskrivning av utvecklingen i relationen har startat många spekulationer och på sociala medier sprids rykten om att någon form av övergrepp ska ha begåtts.

Mycket känslor

– De hamnar i en situation där ingen av dem känner sig bekväm, men exakt vad som har hänt är det bara de två som vet, säger Christina Hill, som är programmets ansvariga utgivare, och lägger till:

– Det här är ju ett program som handlar om det mest privata och intima, det är mycket känslor och det är lätt att det blir fel och det har det blivit här. Men det som är viktigt att understryka är att det inte gjorts några formella anklagelser åt något håll.

Fanns det planer på att helt klippa bort deras medverkan?

– Nej, det gjorde det inte och det är heller inget som de har önskat. Det är det som är det bästa med "Gift vid första ögonkastet", att det väcker mycket diskussion och samtal om allt som ryms i en relation och om gränsdragningar och samtycke.

– Man måste komma ihåg att de medverkande är väldig modiga som släpper in oss i det privata och det måste man respektera, och inte prata om dem som om det gällde karaktärer i en dramaserie, säger Christina Hill.

Har fått stöd

I kvällens program medger Jimmi Nordqvist att saker hänt i relationen och han säger att han tar ansvar för situationen, utan att gå närmare in på vad som hänt.

"Den olustkänsla som Linnea känner, den har jag skapat. Den trängdheten är ju något som kommer i samröre med mig, jag har aldrig haft intentionen att ta mig friheter jag inte har", säger han.

Enligt SVT har både Linnea och Jimmi fått stöd efter programmet.

– Vi har ju gjort många säsonger av programmet och det finns en stor erfarenhet i hur vi på bästa sätt kan ta hand om deltagarna när sådana här situationer uppstår. Deltar man i det är programmet ska man känna att man har all support man kan behöva, säger Christina Hill.

2024-05-27T06:43:36Z dg43tfdfdgfd