BARNMORSKA AVSTäNGD EFTER DRAMATISK VäNDNING MITT I FöRLOSSNINGEN – FåR STARK KRITIK EFTER MISSEN

En förlossning är någonting av det vackraste men också viktigaste livet har att erbjuda.

Det är första gången som ett liv tänds i världen, och ögonblicket då bebisen för första gången får möta sina föräldrar är någonting som varken någon mamma eller pappa glömmer i första taget.

Så inte heller för den här mamman, vid namn Brooke, som i oktober 2018 var med om en förlossning utöver det vanliga.

Den skulle nämligen komma att bli vida omtalad även utanför den egna familjen.

Anledningen? Hur barnmorskan skötte det hela. Men också mammans egna beslut före den stora dagen.

Dramatiska vändningen i förlossningen

Hon hade nämligen valt att inte göra något ultraljud innan förlossningen.

Artikeln fortsätter under bilden.

När det så var dags för Brooke att föda, anlände barnmorskan Martina Görner till hennes hem i Melbourne, Australien. Martina arbetade hos Ten Moons Homebirth Services och fick sig en ordentlig överraskning.

För mitt under förlossningen insåg hon att den här mamman inte ”bara” väntade ett barn – utan två.

Men eftersom hon inte velat göra någon ultraljudsundersökning, kom detta som en överraskning för dem båda.

”Full av oväntade överraskningar”

Och att det just var överraskande för barnmorskan, har nu fått många att reagera starkt. Detta sedan Martina beskrivit sin upplevelse i ett inlägg på Facebook:

– Vilken hemförlossning, full av oväntade överraskningar, bokstavligen den ena efter den andra!! Mamma födde sin söta lilla pojke i vatten och då trodde vi att moderkakan skulle komma… Men det visade sig att det var en annan bebispojke på väg att göra sitt inträde i världen!! skriver barnmorskan i inlägget och fortsätter:

– Vilken superhjälte mamma Brooke är. Vilken fantastisk förlossning!!

Pojkarna föddes i vecka 35 och allting gick bra.

Men det som blivit omtalat efteråt är alltså hur barnmorskan inte kunde inse att det var två bebisar på gång, i ett tidigare skede än när det väl hände.

Artikeln fortsätter under bilden.

Starka reaktioner efter förlossningen

Detta fick folk att delas i två läger i sociala medier.

Vissa menade i kommentarsfältet, att det var ”oansvarigt” av barnmorskan och mamman att föda naturligt i hemmet, med viss medicinsk assistans – utan att veta att det var tvillingar som skulle födas, uppger Daily mail.

Samtidigt försvaras också den då nyblivna mamman och barnmorskan av andra.

– Det här är som att marknadsföra sin egen inkompetens. Vilken anständig leverantör som helst skulle ha märkt att det var en flerbördsgraviditet och behandlat det som den högriskgraviditet det var. Mamman och bebisarna har haft mycket tur, skriver en kritisk person i en kommentar till barnmorskans inlägg på Facebook.

Stängdes av

Barnmorskan stängdes efter detta av från sin tjänst – vilket fick folk att rasa. Enligt Daily mail kom över 30 000 namnunderskrifter in med kravet att hon skulle återinföras i tjänst. De menade att alla kvinnor har rätt att föda naturligt på det vis som skedde i det här fallet.

– Jag stöder kvinnors val och jag tror inte att det är etiskt, ansvarsfullt eller respektfullt att överge kvinnor i en så utsatt tid i deras liv, skrev barnmorskan i ett uttalande efteråt, enligt Daily mail.

Mamman har senare uttalat sig via Facebook-sidan för Ten Moons Homebirth Services:

– Tvillingfödseln var kontroversiell eftersom den var en tydlig påminnelse om vad graviditet och förlossning kan vara när vi går tillbaka till grunderna. Det var ett bevis på att inte alla graviditeter och förlossningar behöver den storlek passar alla som vi erbjuds. För vissa kvinnor gör att de känner sig trygga och att de kan slappna av och uppnå den förlossning de förtjänar och önskar, och för det är vi alla tacksamma… men hur är det med kvinnorna som behöver en annan typ av vård för att uppnå födelsen som de förtjänar och önskar sig? skriver hon.

Tack och lov gick förlossningen bra!

Vi önskar denna familj all lycka nu och framöver.

Vad är dina tankar om detta? Skriv gärna en kommentar!

Inlägget Barnmorska avstängd efter dramatisk vändning mitt i förlossningen – får stark kritik efter missen dök först upp på Newsner Stories Sverige.

2023-06-01T11:18:59Z dg43tfdfdgfd