CHRISTER SJöGREN SäTTER STOPP – BARA DAGAR INNAN DANSBANDSVECKAN: ”KAN INTE STYRA öVER DET”

Christer Sjögrens Vikingarna kickar igång Dansbandsveckan 2024. Men inför den stora spelningen sätter bandet stopp, det visar sig att de inte repar en enda gång.

Vad som händer framöver är också oklart – men detta är den sista spelningen i Sverige.

– Det vet inte jag, jag kan inte styra över det, säger bandmedlemmen Anders Engberg.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nu är det inte långt kvar till startskotten av den årliga Dansbandsveckan. Bara inför premiären den 14 juli i sommar räknar man med hela 7000 besökare – när omåttligt populära Vikingarna gör sitt sista framträdande någonsin i Sverige.

När Hänt når Vikingarna-medlemmen Anders Engberg, 73, berättar han om känslorna inför spelningen, och hur framtiden ser ut för bandet.

Anders Engberg inför dansbandsveckan: ”Vi går in och kör”

Med tanke på Vikingarnas långa meritlista och många år av erfarenhet kommer det inte som en chock att bandet faktiskt inte behöver öva inför showen.

Hur går uppladdningarna?

– Uppladdning? Nej, det har vi ingen! Vi går in och kör, säger Anders.

Hur mycket repar ni inför då?

– Hur mycket vi repar? Ingenting. Nej, vi har ju spelat där så många gånger så vi bara går in. Om trumslagarn säger ett, två, tre, fyra, så kör vi!

Vikingarna kickar igång hela Dansbandsveckan, och spelar redan första dagen.

– Vi inleder på söndag, för veckan börjar ju då. Sedan går det hela veckan med femtio band vad jag förstår och sex, sju olika scener. Så vi är väl startskottet för veckan.

Anders Engberg om att åka på turné med Christer Sjögren

Vad väntar för Vikingarna härnäst? Blir det någon turné?

– Det är lite oklart. Det är några informella saker vi ska göra, sedan vet inte jag så mycket mer. Under hösten blir det iallafall ingenting. Sedan får vi se vad som händer fram på vintern och nästa år. Det vet inte jag, jag kan inte styra över det.

Anders menar att både han och bandkollegorna hade tyckt att det varit trevligt att ge sig ut på vägarna igen.

– Intresset är ungefär likvärdigt. Marknaden får ju bestämma det, varje gång man är ute och spelar så är det ju många inblandade, inte bara vi i bandet. Ljud, ljus och transporter och grejer. Alla ska ju kunna.

Christer Sjögren har ju mycket annat på sidan om, hur känner han för en potentiell turné?

– Jag tror vi känner likadant allihop. Sedan har ju han lite andra grejer som han kommer göra, och det är ju jättekul för honom. Så är det.

FOTO: SVTPlay / Karin Törnblom/TT

Rekommenderad läsning

2024-07-12T10:28:15Z dg43tfdfdgfd