Nöje

Trending:


Slutade med djur på cirkus: ”Måste förnya oss”

Som fjärde generationens cirkusdirektör tog Trolle Rhodin familjeföretaget ”Cirkus Brazil Jack” i en ny riktning genom att helt sluta med nummer med djur. – Tradition är en del av vår affärsidé. Men vi måste också förnya oss om vi ska överleva, säger han i sitt sommarprat, som sänds i dag. I Sommar i P1 berättar Rhodin även om sin uppväxt i cirkusmanegen, sin romska identitet och om sorgen efter broderns självmord. Relaterade länkar: Lyssna på...


Allt om Mange Schmidt: Fru, låtar och vad han gör 2024

Artisten Mange Schmidt slog igenom med dunder och brak i mitten av 00-talet med låtar som "Glassigt" och "Giftig". Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket undrar mest om den folkkära musikern.


Michael Nyqvist bar på tunga hemligheten – nära vännen avslöjar allt

Under sin livstid bar Michael Nyqvist på många tunga hemligheter. Efter den omtyckta skådespelarens bortgång avslöjades allt.


Johan Floderus i första intervju efter utväxlingen: ”Känns väldigt verkligt”

Efter 790 dagar i fångenskap släpptes svenske Johan Floderus fri från det ökända Evinfängelset i Iran i en fångutväxling. I en första intervju med TV4:s Kalla fakta berättar han om tiden i fängelset, och om hur det känns att vara fri. – Alla frågar om det inte känns overkligt. Men det känns väldigt, väldigt verkligt, säger han. Han berättar att han under de två veckorna han hittills varit fri njutit av de ”små verkliga tingen i livet”, såsom att...


Pierce Brosnan tvingades offra kontakten med sonen Chris – därför bröt de med varandra för 20 år sen

Skådespelaren Pierce Brosnan har upplevt många motgångar i livet. Förutom att både hustrun Cassandra och dottern Charlotte tidigare dött i äggstockscancer. För 20 år sedan tvingades han säga upp bekantskapen med sin äldsta son Christopher. ... Artikeln Pierce Brosnan tvingades offra kontakten med sonen Chris – därför bröt de med varandra för 20 år sen är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Befolkningen mångdubblas under Sweden Rock

Befolkningen i Sölvesborg mångdubblades under förra årets Sweden Rock-festival, visar ny statistik från SCB.


Eurovision förnyas – utbuad svensk får ny chef

Eurovision-arrangören EBU tillsatte en oberoende utredning efter de många kontroverserna kring den senaste finalen i Malmö. Nu meddelas förändringar som har eller kommer att tillämpas inför nästa år, rapporterar Kulturnytt i Sveriges Radio.


Beskedet: Madeleines officiella comeback med kungafamiljen

Prinsessan Madeleine, 42, gjorde en diskret comeback till Sverige då hon för några veckor sedan landade på Arlanda.


Abba hyllas: Får ge namn till parasitisk plattmask

50 år efter Abbas seger med ”Waterloo” i Eurovision hyllas gruppen på ett lite oväntat sätt: genom att få ge namn till en parasitisk plattmask, skriver Naturhistoriska riksmuseet i ett pressmeddelande. – Denna blandning av firande och vetenskapligt engagemang är ett exempel på hur forskare kan hedra kulturikoner och samtidigt lyfta fram betydelsen av sitt område, säger den ansvariga forskaren Chahinez Bouguerche. Plattmasken får namnet Derogenes...


Imponerande video: Katt och orm i dödlig duell

Den imponerande videon visar en dödlig strid mellan en katt och en orm och lämnar internetanvändare mållösa!


Pernilla Wahlgrens sista sms till pappa Hans Wahlgren: ”Älskar dig mest av allt”

I senaste avsnittet av ”Wahlgren & Wistam” berättar Pernilla Wahlgren om det sista gripande sms:et hon skickade till sin pappa innan han dog. Hans Wahlgren lämnade jordelivet den 10 maj 2024. Bakom sig lämnade han en stor ... Artikeln Pernilla Wahlgrens sista sms till pappa Hans Wahlgren: ”Älskar dig mest av allt” är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Hovets besked: Kungen och Silvia flyttar till mindre slott

Kungafamiljen bosatte sig på Drottningholms slott 1981 då man hade tröttnat på att leva i Stockholms slott mitt i stan.


Rapport: Filmen Captain America: Brave New World har en budget på fyra miljarder kronor

En av anledningarna till att Indiana Jones and the Dial of Destiny var en sådan massiv flopp, och samma sak med The Marvels, var inte bara att båda filmerna inte gick särskilt bra på bio, utan även att deras respektive budgetar exploderade längs vägen. Trots att båda dessa kommer från Disney verkar det dock som att de är på väg att göra samma misstag igen. World of Reel har publicerat en rapport som hävdar att kostnaden för Captain America:...


Leif GW:s allvarliga hälsokris — äter 100 tabletter i veckan

Leif GW Persson, 79, är en av våra absolut mest älskade tv-profiler och analyserar regelbundet brott och straff i olika program.


17-åring vann Bingolottobil – Folkspel bötfälls

En 17-årig flicka vann en bil i Bingolottos uppesittarkväll i TV4 2023. Nu bötfälls Folkspel på en halv miljon kronor, rapporterar Aftonbladet, med hänvisning till Nyhetsbyrån Siren.


Kraftiga reaktioner efter Richard Geres nya bilder med frun – detaljen väcker ramaskri: ”Ser ut som hans barnbarn”

Nya bilderna på Hollywood-stjärnan Richard Gere, 74, och hustrun Alejandra silva, 41, väcker reaktioner på nätet. Man skulle kunna tro att folk vid det här laget är vana vid att läsa om kändisar som inte ... Artikeln Kraftiga reaktioner efter Richard Geres nya bilder med frun – detaljen väcker ramaskri: ”Ser ut som hans barnbarn” är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


TV4-profilen hånar Cristiano Ronaldo: "Megaego"

Det var en Cristiano Ronaldo i tårar efter en straffmiss under gårdagens match mot Slovenien. Efter det har han fått stor kritik från medier över hela världen. Även TV4:s studio gick hårt åt den portugisiska fixstjärnan.


"Insidan ut" först till miljard

Animerade storfilmen "Insidan ut 2" är årets första film att bringa in över 1 miljard dollar globalt, rapporterar Variety. På 19 dagar har den dragit in motsvarande närmare 7,2 miljarder kronor. Ingen annan animerad film har nått miljard-strecket så snabbt, skriver Variety. Under biopremiären i USA spelade filmen in motsvarande mer än 1,6 miljarder kronor och har passerat "Dune"-uppföljaren som årets mest inkomstbringande.


Christina Schollins nya planer efter maken Hans Wahlgrens död – ska spela teater

Christina Schollin har sörjt sin make och livskamrat Hans Wahlgren sedan han gick bort i maj. Nu meddelar hon sina nya planer till hösten. Det var den 10 maj i år som Hans Wahlgren somnade ... Artikeln Christina Schollins nya planer efter maken Hans Wahlgrens död – ska spela teater är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Den albanske författaren Ismail Kadare är död

Den albanska författaren Ismail Kadare har avlidit, uppger hans redaktör till nyhetsbyrån AFP. Han blev 88 år gammal. Kadare var känd för att vara en röst mot Albaniens socialistiska regim och tippades ofta som möjlig Nobelpristagare. Ismail Kadare skrev bland annat ”Grymma april” och ”Den hårda vintern”. Relaterade länkar: Metafor och sarkarsm som verktyg för att kritisera regimen (AFP) Kadare: Litteraturen kan inte förändra världen, däremot...


Masker, sockiplast, Tintin – EM-spelarnas udda kläder

Kylian Mbappé har återigen bytt mask och bar en ny modell under matchen mot Belgien. Den franske fotbollsstjärnan har redan kallats både Batman och en Ninja Turtle. Relaterade länkar: Läs mer om Slutspelet på Omni


”Mycket underhållande men magert på reflektion”

Cirkusdirektören Trolle Rhodins självförtroende gör hans sommarprat behagligt att lyssna på, skriver Göteborgs-Postens Jonathan Bengtsson i en recension. Samtidigt hade han velat höra mer om cirkuslivets andra sidor, som branschens utmaningar och hur jobbigt det kan vara att bo i en husbil. ”Allting är mycket underhållande, men kanske något magert på reflektion”, menar han. Dagens Nyheters Viktor Andersson beskriver sommarpratet som en ”hyllning...


Nu syns Bonde-Ellinor med TV4-hunken

Hur kommer det sig egentligen att Ellinor Eke-Göransson och Christopher Stein syns på en rad olika bilder tillsammans?


Ted Gärdestad-film uppskjuten efter musikbråk

Premiären av dokumentärfilmen "Min bror, Ted", om artisten Ted Gärdestad, skjuts på framtiden, skriver Expressen.


Slutet nära för Teatermaskinen – "tragiskt"

I höst är tiden ute för kulturplattformen Teatermaskinen i Skinnskatteberg. Pengarna är slut, och konkursen väntar. Det känns som att jag måste auktionera bort mitt barn, säger verksamhetsledaren Berit Engman.


Norges mest kända konsttjuv död

Norges största konsttjuv genom åren - Pål Enger - är död. Han blev mest känd för att ha stulit "Skriet" som hängde på Nasjonalgalleriet i Oslo i 1994, enligt tidningen Dagbladet.


Highlander-rebooten med Henry Cavill börjar spelas in i januari

Efter att det gamla DC Extended Universe kollapsade och Netflix filmatisering av The Witcher inte blev vad han hoppades på, har Henry Cavill fler andra spännande projekt på gång. Ett av dem är hans eget passionsprojekt att filmatisera Warhammer 40K, men han ska även spela in en Highlander-reboot på det skotska höglandet, och nu vet vi när sistnämnda börjar spelas in. Regissören Chad Stahelski (John Wick) avslöjar nämligen för Collider att detta...


Laila Bagge kritiseras för sitt utseende – TV4-profilens utspel

Laila Bagge är i hetluften. Nu väljer TV4-profilen att diskutera ämnet i Nyhetsmorgons direktsändning.


TV4-Martin Järborg kastar kläderna – visar upp superkroppen

Nyhetsmorgon-Martin Järborg delar nu med sig av en semesterbild på sin Instagram som överraskar följarna. Se superkroppen här!


Michael Fassbender gör huvudrollen i remake på populära "Falsk identitet"

Den franska spionserien har blivit populär bland svenska tittare på SVT Play. Nu får den en engelskspråkig version.


Caroline Kejbert om att gifta sig med Joacim Rickling – då ringer bröllopsklockorna: ”Nu ni”

Bonde söker fru-profilen Caroline Kejbert och Joacim Rickling berättar nu när det blir aktuellt för paret att gifta sig.


Tomas Ledins lyxliv: Monsterlön och våning för 45 miljoner

Tomas Ledin är både folkkär och prisad. Men hur står det till på den ekonomiska fronten? Nyheter24 har kikat närmare på artistens lyxliv.


Klara Hammarström visar upp sin okända tvillingsyster – se bilden

Artisten Klara Hammarström har många syskon. Men visste du att hon har en tvillingsyster? Se Selma Hammarström här!


Tommy Körberg om SVT:s val att göra Pernilla Wahlgren till allsångsledare: ”För lättköpt”

Sommaren är här och det innebär att Allsång på Skansen är i full gång. Pernilla Wahlgren gör nu sin andra säsong som programledare och under förra året blev hon hyllad för sin insats. Men en ... Artikeln Tommy Körberg om SVT:s val att göra Pernilla Wahlgren till allsångsledare: ”För lättköpt” är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Disney och Pixars Inside Out 2 bryter milstolpen på 1 miljard dollar

Disney och Pixars senaste animerade film, ” Inside Out 2 “, har anslutit sig till den prestigefyllda miljarddollarklubben, med 1,014 miljarder dollar över hela världen från och med söndagen. Denna prestation markerar den som den mest inkomstbringande filmen 2024 och den första sedan Warner Bros. “Barbie” för att överträffa miljardstrecket vid den g...


Albin Lee Meldau hyllas efter musikklippet från bilen

Albin Lee Meldau är en av våra mest uppskattade artister och hans unika röst har helt klart imponerat på många. Nu hyllas han stort efter sitt senaste sångklipp på Instagram. Albin Lee Meldau har skördat ... Artikeln Albin Lee Meldau hyllas efter musikklippet från bilen är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Minister kritiserar Banksys flyktingflotte

Banksys nya konstverk, som föreställer flyktingar, får hård kritik från Storbritanniens inrikesminister James Cleverly. Människor dör på Medelhavet, människor dör i Engelska kanalen. Det här är inte roligt, det är ondsint, säger han till Sky News. Mitt under en konsert med bandet Idles på helgens brittiska jättefestival Glastonbury skickades plötsligt en flotte ut över publikhavet. I den uppblåsbara flotten, som publiksurfades av...


Rolig video: Gorilla går in i vattentank och dansar vilt

Den roliga videon av en gorilla som blir extremt exalterad efter att ha gått in i en vattentank får internetanvändare att skratta högt!


Här är Therese Strömbergs lön – så mycket tjänar SVT-experten

Therese Strömberg är fotbollsexpert i SVT. Men hur går det för hennes bolag och vad landar egentligen hennes lön på? Nyheter24 har tittat närmare på just det.


Hugh Grant fick barn med två kvinnor samtidigt efter otrohetsskandal – gifte sig sedan med svenska Anna

Skådespelaren Hugh Grant blev pappa sent i livet. Inom loppet av sju år satte han fem barn till världen. Det mest anmärkningsvärda, som chockat många människor, är att han för några år sedan gjorde två ... Artikeln Hugh Grant fick barn med två kvinnor samtidigt efter otrohetsskandal – gifte sig sedan med svenska Anna är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Tidernas bästa kvinnliga kompositörer

Även om det i regel är manliga tonsättare som får all ära inom klassisk musik har även en del banbrytande kvinnor skrivit musikhistoria. Trots att endast ett fåtal fått den uppmärksamhet de förtjänade finns det gott om kvinnliga kompositörer som rönt stora framgångar genom åren. I detta galleri minns och hyllar vi de enastående kvinnorna som format musikhistorien – från 1100-talet fram till i dag.


Keir och kungen – Charles kan få en undersåte som han gillar

Som ung jurist var han emot monarkin. 2014 böjde han knä för prins Charles och blev dubbad till Sir Keir Starmer. The British monarch is constitutionally barred fro… Relaterade länkar: Läs mer om Perspektiv på världen på Omni


Bonde-Backis och Evelinas bröllop stoppas – därför kan de inte gifta sig

I Bonde söker fru har vi fått se att Backis och Evelina är på gång att gifta sig. Men nu skjuter de upp bröllopet. Läs orsaken här


Pernilla Wahlgrens pool klar – se den extremt unika detaljen: ”Enda i Sverige”

Pernilla Wahlgren delar med sig av den unika detaljen i hennes lyxhem på Lindingö."Enda i världen", skriver hon på Instagram.


Ryska artister som stöttat kriget borttagna från Spotify

Spotify har tagit bort musik från ryska artister som stöttat Rysslands invasion av Ukraina, rapporterar Billboard. Enligt Moscow Times handlar det om artisterna Grigory Leps, Oleg Gazmanov, Shaman och Polina Gagarina, som alla fått EU-sanktioner utfärdade mot sig. ”Vi vidtar åtgärder när vi identifierar innehåll som strider mot våra innehållspolicys eller lokala lagar”, skriver en talesperson i ett uttalande till Bloomberg. Relaterade länkar:...


Gry Forssell jublar över gravidlyckan – han ska få barn med kollegan: ”Mix Megapol-bebis”

Det råder bebisfeber på Mix Megapol! Gry Forssell jublar nu över en liten bebis som en av radio-programledarna ska få. Läs här!


Liamoos bebislycka – har blivit pappa igen

Liam "Liamoo" Cacatian Thomassen​ har blivit pappa igen. "Officiellt en flickpappa x2" skriver han i ett Instagram-inlägg.


Tomas Ledins ärliga ord om Pernilla Wahlgren: “Tittar inte”

Tomas Ledin är en av artisterna som gästar “Allsång på Skansen” 2024, och för Nyheter24 har han berättat vad han egentligen tycker om dess programledare Pernilla Wahlgren…


Ciara Zelmerlöws lättklädda video väcker reaktioner – efter uppbrottsryktet med Måns

Ciara Zelmerlöws lättklädda video tillsammans med vännen väcker många reaktioner... Se videoklippet här!


Let’s dance återvänder med ny säsong – Tony Irving har inte fått frågan om comeback

Nu kan vi glädjas åt att det blir en ny säsong av Let’s dance nästa år! Dock har ingen av de klassiska jurymedlemmarna ännu fått frågan om att vara med i den kommande säsongen. Ett ... Artikeln Let’s dance återvänder med ny säsong – Tony Irving har inte fått frågan om comeback är skriven och publicerad av Nöjeslivet.