DISNEY OCH PIXARS INSIDE OUT 2 BRYTER MILSTOLPEN På 1 MILJARD DOLLAR

Disney och Pixars senaste animerade film, ” Inside Out 2 “, har anslutit sig till den prestigefyllda miljarddollarklubben, med 1,014 miljarder dollar över hela världen från och med söndagen.

Denna prestation markerar den som den mest inkomstbringande filmen 2024 och den första sedan Warner Bros. “Barbie” för att överträffa miljardstrecket vid den globala biljettkassan.

Slå rekord och vitalisera biografer

“Inside Out 2” har satt ett nytt riktmärke och har blivit den snabbaste animerade filmen som har samlat in 1 miljard dollar i historien. Filmens anmärkningsvärda framgång understryker den varaktiga dragningskraften hos övertygande, underhållande filmer och allmänhetens önskan att uppleva dem på den stora duken.

Denna milstolpe är särskilt viktig för Disneys Pixar, en studio som har stått inför utmaningar i spåren av pandemin.

Studion hade haft det kämpigt vid biljettkassan på grund av att flera av dess animerade inslag släpptes direkt på streamingtjänsten Disney+ under biografernas stängningar och även efter att biograferna öppnat igen.

Innan “Inside Out 2” hade ingen Disney-animerad film från Pixar eller dess Walt Disney Animation-studio överstigit 480 miljoner dollar i den globala biljettkassan sedan 2019.

Denna nya framgång är en välbehövlig vinst för Pixar, och illustrerar att publiken är angelägna om att återvända till biograferna för familjeunderhållning av hög kvalitet.

Kraften i familjepubliken

Det överväldigande svaret på “Inside Out 2” belyser familjepublikens vitala roll i biljettkassan. Enligt uppgifter från EntTelligence var mer än 70 % av deltagarna under filmens inhemska debut familjer.

Den här demografin hade tidigare flockats till Universals “The Super Mario Bros. Movie”, som samlade in över 1,36 miljarder dollar globalt, men hade sett begränsade alternativ fram till de senaste släppen av Sonys “The Garfield Movie” och Paramounts “IF”.

“Inside Out 2” lockade också den eftertraktade tonåringsdemografin, med 14 % av fottrafiken från personer i åldrarna 13 till 17. Den här yngre generationen har till stor del varit frånvarande från biografer under de senaste åren, vilket gör att deras återkomst är avgörande för framtiden för film.

Studior och teateroperatörer prioriterar nu strategier för att få denna grupp tillbaka till den stora skärmen.

Kommande familje- och tonårsfilmer

Efter framgången med “Inside Out 2” ser branschen fram emot Universal och Illuminations “Despicable Me 4”, som är planerad att släppas under den fjärde julihelgen. Den här filmen förväntas locka både familje- och tonåringspublik, och fortsätta trenden med animerade inslag som återupplivar biljettkassan.

Framgången med “Inside Out 2” visar att det finns en betydande efterfrågan på familjevänlig underhållning på biografer. Det visar också att med rätt innehåll kan studior locka yngre publik tillbaka till teatern, vilket säkerställer den fortsatta relevansen och framgången för filmupplevelsen.

Konsekvenser för filmindustrin

Prestationen av “Inside Out 2” vid biljettkassan har bredare konsekvenser för filmindustrin. Den belyser vikten av biopremiärer för animerade inslag och potentialen för betydande inkomstgenerering när filmer görs tillgängliga på den stora duken.

Denna framgångssagan kan påverka framtida strategier för filmsläpp, med ett förnyat fokus på biopremiärer snarare än streamingdebuter.

Dessutom understryker filmens prestanda motståndskraften hos familje- och tonåringsmarknadssegmenten. Dessa grupper är viktiga för att driva kassaintäkter och säkerställa ett levande och mångsidigt utbud av filmer på biografer.

När branschen fortsätter att återhämta sig från pandemins inverkan kommer tillgodoseendet av dessa demografier att vara avgörande för en hållbar tillväxt.

Blickar framåt

När branschen blickar framåt skapar framgången med “Inside Out 2” ett positivt prejudikat för kommande animerade släpp.

Med “Despicable Me 4” i horisonten finns det optimism om att det momentum som skapats av Disney och Pixar kommer att fortsätta, föra fler tittare tillbaka till biograferna och återuppliva biljettkassan.

Historien om “Inside Out 2” handlar inte bara om att slå rekord; det är ett bevis på filmens varaktiga kraft att föra människor samman för gemensamma upplevelser.

Eftersom filmen fortsätter att locka publik över hela världen, fungerar den som en påminnelse om den stora dukens magi och vikten av berättande i våra liv.

The post Disney och Pixars Inside Out 2 bryter milstolpen på 1 miljard dollar appeared first on Invezz

2024-07-01T09:18:59Z dg43tfdfdgfd