EFTER 31 åRS KäRLEK TALAR PER GESSLE UT: ”BETUTTAD I ANNAN”

Halmstadssonen Gessle är ständigt i rörelse, men på privatfronten har han haft det stabilt med hustrun Åsa som hans högra hand.

Nu berättar han om deras första tid ihop…

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Per Gessle, 65, är i startgroparna att väcka liv i Roxette igen, fem år efter att Marie Fredriksson gick bort. Nu kommer Lena Philipsson, 58, axla rollen som sångerska i det populära bandet.

Men det är inte bara på scen som popsnickraren har en fager dam vid sin sida. Även på hemmaplan sedan 1980-talet. Det var då hans nuvarande hustru Åsa Gessle, 63, kom till Halmstad för att driva klädbutik.

Gessle: ”Blev jag betuttad i värdinnan”

Men deras första dejt på Norre Kavaljeren i den halländska pärlan var inte en konventionell dejt. Per säger i Framgångspodden att deras möte var en slumpartad historia.

– Hon jag hade dejt med var ihop med en annan kille så vi skulle träffas i hemlighet.

Den som organiserade den hemliga dejten var Åsa. Hon gjorde mer intryck på Per än tjejen han skulle dejta.

– Mitt under dejten blev jag betuttad i värdinnan i stället, säger Per i podcasten.

Varit tillsammans i över 30 år

1993 blev Per och Åsa man och hustru. Men de är mer än äkta makar. Åsa har alltid varit Pers högra hand och fixat resebokningar och hotellvistelser för Roxette, samt sköt om den huvudsakliga driften av Hotel Tylösand, som paret köpte i mitten av 1990-talet.

– Jag har varit tillsammans med min fantastiska hustru i över 30 år. Jag försökte hitta en partner som var olik mig, men samtidigt ha gemensamma beröringspunkter, sa Per i Sommar i P1.

Den 25 februari 2025 startar Roxette-turnén i Kapstaden, Sydafrika, och han är taggad inför uppgiften.

– Ingenting är så häftigt som när 10 000 personer sjunger med i din egen låt. Det är därför Mick Jagger och company aldrig slutar. Du kan inte få den energin på något annat sätt, säger Per till Svensk Dam.

FOTO: TT

Rekommenderad läsning

2024-06-28T08:03:19Z dg43tfdfdgfd