NYHETSMORGON-PROFILEN FöLL PLöTSLIGT IHOP – MINUTER INNAN SäNDNING: ”LIVRäDD”

När Nyhetsmorgon-Rania en dag skulle in i en sändning föll hon plötsligt ihop.

Nu berättar tv-profilen om den traumatiska händelsen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En av TV4:s just nu mest framträdande profiler är programledaren Rania Shemoun Olsson, 48, och främst ser vi henne i populära Nyhetsmorgon.

Men en morgon för fyra år sedan när Rania i vanlig ordning skulle in i sändning hände det som inte fick hända. Tv-profilen föll plötsligt ihop på redaktionsgolvet.

I en intervju med Hemmets journal berättar Rania om den otäcka upplevelsen.

Rania Shemoun föll ihop i Nyhetsmorgon

Då hade Nyhetsmorgon-profilen ingen aning om att hon hade drabbats av en yrselsjukdom.

– Ménières, vadå? När läkaren sa att jag antagligen drabbats av Ménières sjukdom visste jag inte vad han pratade om. Vad var det? Han förklarade att det är en yrselsjukdom, vanlig hos kvinnor över 40 och som kan vara stressrelaterad och ibland ärftlig.

– Jag åkte direkt till en jouröppen vårdcentral men de kunde inte ge mig några svar. Jag blev nästan arg, tyckte att de borde känna till vad jag drabbats av. Jag vet ju dessutom nu att yrselsjukdomar är vanliga.

Rania Shemoun behövde medicineras: ”Livrädd”

Till sist fick Rania ett läkemedel mot Ménières sjukdom utskrivet och tabletterna hjälpte nästan direkt.

– Men innan medicinen kickade igång hann jag faktiskt få ytterligare två yrselattacker, men tack och lov var jag hemma när det hände. Det var fruktansvärt obehagligt och jag tänkte att hela mitt liv var förstört nu när jag drabbats av den här sjukdomen.

Det blev en väckarklocka för tv-profilen som därefter insåg att hon hade en inre stress som hon behövde ta itu med. När Rania sedan kom tillbaka till jobbet efter två månaders sjukskrivning började hon arbeta halvtid, bytte arbetsuppgifter och arbetstider.

– I början var jag supernojig. Så fort jag kände minsta yrsel blev jag livrädd.

Idag mår Rania bra och äter ingen medicin. Hon har en mild form av sjukdomen.

– Jag kan i princip leva som vanligt. Jag tränar, reser och till och med och dricker lite vin då och då. Många som har sjukdomen slutar helt med alkohol.

FOTO: TV4Play

Rekommenderad läsning

2024-07-12T21:00:03Z dg43tfdfdgfd