PERNILLA WAHLGREN TVINGAS STäLLA IN – EFTER PLöTSLIGA SJUKDOMSANFALLET

Pernilla Wahlgren har flera gånger drabbats av kristallsjukan – och nu har det slagit till igen.

Sjukdomsanfallet tvingar henne till att ställa in sina planer.

”Hela rummet bara snurrade”, skriver hon på sin Instagram.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Artisten Pernilla Wahlgren, 56, är högaktuell med senaste säsongen av Wahlgrens värld som precis haft säsongsavslutning, och inte minst är hon ju programledare för Allsång på Skansen!

Under sommaren hinner Pernilla också få in några lediga dagar då och då, men den senaste lediga dagen blev inte som hon tänkt sig – Pernilla drabbades nämligen av ett kristallsjuke-anfall!

Pernillas kamp med kristallsjukan

År 2018 drabbades Pernilla Wahlgren av kristallsjukan under flera veckors tid – något hon själv trodde kunde ha utlösts av stress, har hon tidigare sagt till Aftonbladet.

Hänt har också tidigare berättat om hur Pernilla drabbades av kristallsjukan under en romantisk hotellnatt med Christian Bauer, 58, som hon nu är gift med. I sin podd Wahlgren och Wistam har hon berättat om hur det påverkar henne.

– Kristaller har vi i hörselgångarna och de påverkar våran balans och det som händer i kristallsjukan är liksom att kristallerna åker ur sina banor. Då måste man typ ”skaka tillbaka dem” till där de ska vara. För det bara snurrar och snurrar och det snurrar även när man blundar vilket är väldigt obehagligt.

– Då ska man lägga sig med huvudet löst utanför kanten på sängen så att huvudet hänger bakom och så ska man vrida det snabbt från höger till vänster till höger. Så det är ju jätteobehagligt och man gråter ju.

Pernilla Wahlgren tvingas ställa in – efter plötsliga sjukdomsanfallet

Och nu har det alltså slagit till igen. I ett inlägg på sin Instagram berättar Pernilla om hur hennes Kristallsjuke-anfall gjort att hon behövt ställa in sina planer.

Här ligger jag och tittar ut mot det vackra vädret och deppar över den inställda båtturen till Sandhamn , i väntan på att morgonens plötsliga Kristallsjuke-anfall ska gå över…! Kände det direkt när jag vaknade - och hela rummet bara snurrade..! skriver hon och fortsätter:

Nu har jag legat och sovit hela dagen i sidoläge och Chrille har gjort Kristall-övningar med mig, där jag kastat överkroppen från sida till sida precis som man ska göra - men med enda resultatet att jag mådde så illa att jag höll på att kräkas…! Nu börjar det dock äntligen att släppa…!! (jag kan ju t om skriva!) Vissa gånger går det över fortare och andra sitter det i ett helt dygn..! Så tacksam ändå att jag fick anfallet på en ledig dag - och inte på en tisdag t ex…! Hoppas ni andra mår bra i dag och njuter av det fina vädret..!

Bland kommentarerna är det flera välkända namn som visar sitt medlidande.

”Stackare!! Sänder all medkänsla!!” skriver Mark Levengood.

”Åh fy vad jobbigt krya fina”, önskar Carolina Gynning.

”Älskade Pernilla! Stora kryakramar!” skriver Nanne Grönwall.

Precis som Pernilla skriver var det kanske tur att anfallet skedde nu och inte på tisdag när hon ska leda Allsång på Skansen. Vi håller tummarna att Pernilla snart mår bättre och är redo för allsången nästa vecka!

FOTO: TT, Instagram/Skärmdump

Rekommenderad läsning

2024-07-12T18:59:43Z dg43tfdfdgfd