ANALYSER: STARMER SKöRDAR FRUKTEN AV SUNAKS CHANSNING

Nästan allt pekar på att Keir Starmer och Labour vinner det brittiska valet. Det skriver Sky News Beth Rigby i en analys inför att invånarna i Storbritannien ska ta sig till vallokalerna under torsdagen. Enligt henne är Labours framfart och prestation ”häpnadsväckande”.

”Mr Sunak gjorde en chansning i maj genom att utlysa sommarval, och nu ser det ut som att Sir Keir kommer att skörda frukterna”, skriver hon.

Chris Mason på BBC skriver att hela det konservativa partiet har förberett sig på nederlag av katastrofala mått. Samtidigt tror han att de mindre partierna Liberaldemokraterna och Gröna partiet kan nå bra valresultat.

”Vi står på tröskeln till vad som ser ut att bli ett historiskt val”, skriver han.

Ishaan Tharoor skriver på The Washington Post att tidigare analyser om att Tories ”står på randen till utrotning” är orättvis. Samtidigt går det inte att blunda för att allt pekar på ett historiskt nederlag för Rishi Sunak, skriver han.

”En stundande Labour-majoritet anländer i kölvattnet av en Tory-katastrof”.

Relaterade länkar:

Beth Rigby: Starmer är redo att leda den första Labour-regeringen på 14 år (Sky News)

Chris Mason: Labour leder stort i samtliga opinionsundersökningar (BBC)

Ishaan Tharoor: Rishi Sunak har tillbringat de sista dagarna av valrörelsen med att vädja om att stoppa Labours supermajoritet (Washington Post)

Läs mer om Brittiska valet på Omni

2024-07-03T08:16:09Z dg43tfdfdgfd