STARKA REAKTIONER På JOHN GUIDETTIS ORD – MITT I DIREKTSäNDNING

Det har nog inte undgått någon att Cristiano Ronaldo inte kunde hålla känslorna i styr under Portugals åttondelsfinal. Många experter och tyckare har varit hårda, och nu uttalar sig även John Guidetti i SVT:s EM-studio.

Cristiano Ronaldo har haft en kämpig start på sitt sjätte fotbolls-EM. I matchen mot Slovenien brast det totalt för världsstjärnan. Efter en tuff start på matchen var det tydligt att Ronaldo var på desperat jakt sitt första mål för turneringen. När han sedan missade en straff i den första förlängningshalvleken kunde han inte hålla känslorna i styr. 

Många experter och tyckare har uttryckt sig kritiskt till stjärnans agerande i Portugals första slutspelsmatch. Hasse Backe och Mikael Lustig satt i TV4:s studio efter matchen och var inte särskilt imponerade över Ronaldos beteende.

LÄS MER: TV4-profilen hånar Cristiano Ronaldo: "Megaego"

Någon som däremot ställer sig på Ronaldos sida är John Guidetti som talar ut i SVT:s EM-studio.

"Det kommer bara vara all skit kastas på honom"

LÄS MER: Förklaringen till Ronaldos tårar: "Bröt ihop"

– Allt han har gjort… Går han och missar den straffsparken, Portugal åker ut, det är allt folk kommer minnas. Det är allt de kommer prata om. De kommer glömma när han vann EM-guld. De kommer glömma alla Champions League-titlar. Det kommer bara vara all skit kastas på honom.

– Han behövde inte ens slå den straffen utan alla kommer ändå kasta skit på Ronaldo för han är den stora stjärnan. Han kan aldrig göra rätt om han inte gör 100 procent rätt. Gör han en procent fel, då gör han hundra procent fel, medan alla andra kan göra en sak rätt och det är fantastiskt, säger Guidetti, och fortsätter:

– Nivån och kraven vi sätter… det vet de om själva. Han vet att hela familjen kommer bli trakasserade. Det kommer skrivas på Twitter, överallt. Det är klart att det brister.

Detta leder till en diskussion med domarprofilen och studio-kollegan Jonas Eriksson som fortsatt är kritisk till stjärnan:

– Jag har inga problem med pressen, stressen, att han gråter och visar känslor. Men att göra det i paus innan matchen är klar! Efteråt är okej, säger Jonas Eriksson.

LÄS MER: TV4-ankaret petad ur EM-studion

LÄS MER: EM-stjärnan väcker avsky – här gör han olagliga gesten

LÄS MER:

Starka reaktioner på John Guidettis ord – mitt i direktsändning

Varför droppar det vatten under bilen? Här är svaret

Belarus uppges släppa politiska fångar

Tester visar: Naturliga metoder räddar stränder

2024-07-03T11:56:35Z dg43tfdfdgfd