AVSLÖJAR: EFTER BAJEN – JARDELL KANGA HAR TRäFFAT TVå ANDRA ALLSVENSKA TOPPKLUBBAR

Jardell Kanga har gjorts aktuell för Hammarby – men nu uppges för FotbollDirekt ett par andra aktörer har klivit in och ska vara beredda att köpa loss honom från den tyska storklubben. 

✓ Priset på supertalangen. 

Det var för ett par veckor sedan det kom uppgifter om att Jardell Kanga, 18, är aktuell för Hammarby, enligt Expressen. Dessa uppgifter har därefter även bekräftats för FotbollDirekt. Det är ett namn som sportchef Mikael Hjelmberg "känner" på.

Men Hammarby är inte ensamma om intresse för Bundesligaproffset från Bayer Leverkusen. 

Enligt FD:s källor har Kanga redan träffat ett par andra allsvenska toppklubbar. I nuläget är det oklart vilka – men det handlar inte om Djurgården, trots den starka kopplingen till BP:s tidigare sportchef Peter Kisfaludy.

Lån eller köp? 

Med ett kontrakt fram till sommaren 2026 så har det varit lätt att tro på det förstnämnda – men enligt FotbollDirekts källor är nu tyskarna öppna för att sälja. Priset uppges bli kring 5-6 miljoner kronor, det är för övrigt i stort sett vad han köptes loss för från Brommapojkarna för ett par år sedan. Förhandlingar uppges nyligen ha inletts om 18-åringen på ett par olika håll, enligt FD:s uppgifter.

I Leverkusen har denne snabbe forward hållit till i P19-laget och gjort 12 mål och sex assist på 33 matcher. Han kommer närmast från ett lån i nederländska De Graafschap i Eredivisie dit han gick i februari.

Jardell Kanga har tidigare även gjort aktuell för AIK och sportchef Thomas Berntsen ska ha haft viss kontakt, men dessa uppgifter går tillbaka till förra sommarfönstret.

2024-07-04T08:18:25Z dg43tfdfdgfd