KINBERG BATRA OM JäVET: BORDE HA AVSTåTT

Anna Kinberg Batra svarar nu JO på de frågor som uppkommit i samband med att hon anklagats för jäv. "Hade förstås varit bättre att avstå helt från beslutsfattande", skriver hon i ett yttrande.

I yttrandet bekräftar hon att hon är vän till planeringschefen Anna Borgs och gudmor till ett av hennes barn, samt att hon känner organisationsutvecklaren Gunnar Ekman sedan tidigare, skriver Aftonbladet.

Hon säger att hon tog hänsyn till jävssituationen, men att hon inte borde ha fattat beslutet om att anställa Borgs.

"Risken att ifrågasättas är aldrig obefintlig när det finns personliga relationer, men jag bedömde att nyttan för myndigheten av hennes erfarenhet och kompetens övervägde. Mot den bakgrunden hade det förstås varit bättre att avstå helt från beslutsfattande om denna befattning." skriver Anna Kinberg Batra.

Justitieombudsmannen (JO) hade begärt in ett yttrande från länsstyrelsen i Stockholm och från landshövding Anna Kinberg Batra (M) gällande tre rekryteringar.

En av tjänsterna utlystes enbart genom att en annons sattes upp i länsstyrelsens reception, den andra tjänsten utlystes aldrig och i det tredje fallet var det en person utan rätt meriter som fick jobbet.

LÄS MER:

Sålde stulna mynt – ska betala miljonskadestånd

Fortfarande oklart kring gripna i Irak

Victoria Silvstedt blir mamma vid 60: "Ålder bara en siffra"

Har du fått ett sånt här sms? Nu varnar Kronofogden

2024-06-19T09:21:52Z dg43tfdfdgfd