Trending:


Ryska artister borttagna från Spotify

Spotify har tagit bort flera ryska artisters musik och profiler från plattformen rapporterar Billboard. Det handlar om artister som stöttat Rysslands invasion av Ukraina och varit under EU-sanktioner. En talesperson för Spotify hänvisar till plattformens regler i ett uttalande till Billboard. "Vi vidtar åtgärder när vi identifierar innehåll som strider mot våra innehållspolicys eller lokala lagar", skriver talespersonen och fortsätter: "Vid...


Eminems nya album släpps nästa vecka

Eminems nya album "The death of Slim Shady (coup de grâce)" släpps 12 juli, meddelar den amerikanske rapstjärnan själv via sociala medier. Sin vana trogen låter han nyheten ackompanjeras av ett stycke kontroversiellt innehåll, denna gång en kort video föreställande en nyfödd bebis som efter att ha verkat livlös plötsligt slår upp ögonen – som visar sig vara kolsvarta – och strax därpå får djävulshorn i pannan. Plattan blir Eminems tolfte...


Tommy Körberg om SVT:s val att göra Pernilla Wahlgren till allsångsledare: ”För lättköpt”

Sommaren är här och det innebär att Allsång på Skansen är i full gång. Pernilla Wahlgren gör nu sin andra säsong som programledare och under förra året blev hon hyllad för sin insats. Men en ... Artikeln Tommy Körberg om SVT:s val att göra Pernilla Wahlgren till allsångsledare: ”För lättköpt” är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Fem i topp: Nicolas Cage

Tidigare delar ur denna artikelserie: Tom Hanks Robert De Niro Jim Carrey Tom Hardy Tom Cruise Cate Blanchett Michael Douglas Kevin Spacey Meryl Streep Kurt Russell Denzel Washington Leonardo DiCaprio Morgan Freeman Brad Pitt (5) Bad Lieutenant: Port Of Call New Orleans (2009) Nicolas Cage har gjort sig känd för en av de där skådespelarna som går över gränsen med såväl mimik som röstvolym och kroppsspråk. Hans överspel har fått honom utskrattad...


Uppgifter: Tidigare gängtopp förhörd efter skotten

En tidigare ledare för det kriminella nätverket Shottaz har förhörts med anledning av nattens skottlossning utanför en nattklubb på Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm. Det enligt uppgifter till Aftonbladet. Den misstänkte före detta gängtoppen har enligt tidningen tagits in till förhör. En 13-årig pojke greps också kort efter dådet. Han har efter förhör överlämnats till sociala myndigheter. Ingen skadades i skottlossningen och för...


Floderus om första tiden i frihet: Känns verkligt

790 dagar satt Johan Floderus fängslad i Iran innan han i mitten av juni fick åka hem till Sverige igen. Alla frågar om det inte känns overkligt. Men det känns väldigt verkligt, säger han i en intervju med TV4:s Kalla Fakta.


”Ett fall för Vera”-stjärnans nya besked – gör comeback i nervkittlande dramaserie

Efter nio år i ”Ett fall för Vera” valde Kenny Doughty att lämna det populära kriminaldramat i den 13:e säsongen. Nu kommer skådespelaren med ett nytt framtidsbesked – ska medverka i en stjärnspäckad tv-satsning. ITV:s ... Artikeln ”Ett fall för Vera”-stjärnans nya besked – gör comeback i nervkittlande dramaserie är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Laila Bagge kritiseras för sitt utseende – TV4-profilens utspel

Laila Bagge är i hetluften. Nu väljer TV4-profilen att diskutera ämnet i Nyhetsmorgons direktsändning.


Bingo Rimér lägger upp smygtagen nakenbild på Julia Franzén

Det var under veckan som Bingo Rimér valde att lägga ut en bild på Julia Franzén från parets dejtnight. Och Julia, ja, hon är endast klädd i dräkten hon föddes i så att säga.


Läkare ger svar på tal: Därför ska du aldrig rengöra dina öron med bomullspinnar

Dr. Suraj Kukadia, känd som Dr. Sooj på TikTok, varnar mot den vanliga praxisen att rengöra öronen med bomullspinnar.


Saker du kanske inte visste om Josef och Maria

Maria och Josef är Jesu föräldrar. På jorden, det vill säga. De är ikoniska personer inom religionen som många av oss egentligen inte vet särskilt mycket om. Visst, Maria var oskuld när hon blev gravid med Jesus och vi vet att Josef accepterade detta till slut, men vilka var de avgörande ögonblicken i deras förhållande? Vad vet vi om dem som individer? I det här galleriet tar vi en närmare titt på Josefs och Marias liv. Klicka vidare för att ta reda på mer om den heliga familjen.


Kvinnan vill inte ha sin vinst i Bingolotto – Casper Janebrink helt ställd: ”Värsta fall”

I Bingolotto kan man vinna pengar i form av bilar eller resor. Oftast blir vinnarna väldigt glada men inte nu.. Läs om händelsen här


Brodern avslöjar sanningen om Thorsten Flincks tillstånd – starka oron: ”Rädd”

Richard Flinck berättar nu hur han mår och hur Thorsten Flincks tillstånd egentligen är. Både bröderna har fått åka in på sjukhus.


Michael Fassbender gör huvudrollen i remake på populära "Falsk identitet"

Den franska spionserien har blivit populär bland svenska tittare på SVT Play. Nu får den en engelskspråkig version.


Elva gratiskonserter och nöjen sommaren 2024

Hyrorna rusar, räntan är fastlåst och jordgubbarna kostar en förmögenhet. Men du måste inte stanna hemma bara för det. Här kommer tips på några sommarnöjen som skonar plånboken.


Rolig video: Gorilla går in i vattentank och dansar vilt

Den roliga videon av en gorilla som blir extremt exalterad efter att ha gått in i en vattentank får internetanvändare att skratta högt!


Rockstjärnornas berömda barn

Hollywood har alltid älskat barn till kända personer, och idag kan vi hitta "nepo-babies" överallt i underhållningsbranschen. Med föräldrar som är skådespelare eller musiker med ett känt efternamn har utan tvekan gett en del kändisbarn ett försprång i karriären. Men sedan finns det rockstjärnor som har fört vidare några riktigt coola gener till sina nu berömda barn. Oavsett om de blev skådespelare, modeller eller realitystjärnor är de flesta av dessa "barn" nu rockstjärnor på sina egna villkor. Klicka vidare för att upptäcka de berömda ansiktena hos rock 'n' roll-barn.


Kjell Bergqvists speciella uppgörelse med hustrun Karin – därför får hon inte se maken på scenen

Kjell Bergqvist har bestämt sig. Uppgörelsen med 18 år yngre hustrun Karin gäller. – Karin och jag pratar aldrig om mitt jobb, säger han till Hemmets journal. Skådespelaren Kjell Bergqvist har en lång och framgångsrik ... Artikeln Kjell Bergqvists speciella uppgörelse med hustrun Karin – därför får hon inte se maken på scenen är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Magda Gad om Lovisa Worges bild: "En stor chock"

"Vilken enorm påfrestning för kroppen och psyket om det är detta som ska eftersträvas", skriver bland annat Magda Gad på X där det nu skapats en diskussion med spridda skurar.


Robert Wells nya ord om Pernilla Wahlgren – uttalandet inför Allsång på Skansen: ”Hon är ju…”

Robert Wells gör comeback med ”Rhapsody in Rock” i sommar. Dessutom gör han och hustrun Maria Wells flera gästspel i olika allsånger – men inte i Allsång på Skansen. Nu berättar pianokungen vad han tycker ... Artikeln Robert Wells nya ord om Pernilla Wahlgren – uttalandet inför Allsång på Skansen: ”Hon är ju…” är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Befolkningen mångdubblas under Sweden Rock

Befolkningen i Sölvesborg mångdubblades under förra årets Sweden Rock-festival, visar ny statistik från SCB. Myndigheten har undersökt hur befolkningen i landets kommuner förändrades under sommarmånaderna 2023, och i flera fall bidrog en musikfestival till befolkningstoppar. I Sölvesborg nåddes toppen under en av dagarna på Sweden Rock-festivalen. Den 10 juni 2023 var befolkningen fyra gånger så stor jämfört med vad den brukar vara. I...


17-åring vann Bingolottobil – Folkspel bötfälls

En 17-årig flicka vann en bil i Bingolottos uppesittarkväll i TV4 2023. Nu bötfälls Folkspel på en halv miljon kronor, rapporterar Aftonbladet, med hänvisning till Nyhetsbyrån Siren. Det var i programmets segment "Färgfemman" som 17-åringen ringde in och vann bilen. Enligt spellagen måste man ha fyllt 18 år för att få delta i licenspliktigt spel. Folkspel, som är en del av Bingolotto, har nu fått en varning och en bot om 500 000 kronor av...


Starmers familjetid sågas: ”Premiärminister på deltid”

Ett gräl har brutit ut efter att Labourledaren Keir Starmer sagt att han vill umgås med sin familj efter klockan 18 på fredagar, rapporterar Independent. Konservativa Torypartiet högg snabbt på kommentaren, som gjordes i en intervju med Virgin Radio. Partiet skriver i sociala medier att uttalandet ska tolkas som att Stramer vill bli ”premiärminister på deltid”. – Jag har aldrig slutat vid sextiden, kommenterade sittande premiärministern Rishi...


Tom Cruise dotter Suri byter efternamn efter infekterade tvisten – så heter hon nu

Suri tog studenten medan Tom Cruise festade på annat håll. Sprickan blir tydlig – och nu har Suri även valt bort pappans efternamn.


Långintervju med Hiljemark: "Åldern är egentligen en bisak"

PÅ FD: Oscar Hiljemark om prestationer, positivitet och Pafos


Pernilla Wahlgrens sista sms till pappa Hans Wahlgren: ”Älskar dig mest av allt”

I senaste avsnittet av ”Wahlgren & Wistam” berättar Pernilla Wahlgren om det sista gripande sms:et hon skickade till sin pappa innan han dog. Hans Wahlgren lämnade jordelivet den 10 maj 2024. Bakom sig lämnade han en stor ... Artikeln Pernilla Wahlgrens sista sms till pappa Hans Wahlgren: ”Älskar dig mest av allt” är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Hugh Grant fick barn med två kvinnor samtidigt efter otrohetsskandal – gifte sig sedan med svenska Anna

Skådespelaren Hugh Grant blev pappa sent i livet. Inom loppet av sju år satte han fem barn till världen. Det mest anmärkningsvärda, som chockat många människor, är att han för några år sedan gjorde två ... Artikeln Hugh Grant fick barn med två kvinnor samtidigt efter otrohetsskandal – gifte sig sedan med svenska Anna är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


”Lindmarker ger nytt löfte – men berättar inte om TV4”

Nyhetsankaret Anna Lindmarker är en genomproffsig berättare och dramaturg, skriver GP:s Johan Lindqvist efter att ha lyssnat på hennes sommarprogram. Men formen blir ändå ganska förutsägbar när Lindmarker kronologiskt går igenom sitt liv och sina yrkesår, tycker Lindqvist. Han hade gärna sett att hon gått djupare in på tidningarnas utseendehets, och hur de skrev om hennes ”hot lips” och ”sängkammarblick”. Lindmarker avslutar sitt sommarprat med...


Författaren Ismail Kadare död

Den albanske författaren Ismail Kadare är död, uppger hans redaktör för nyhetsbyrån AFP. Han blev 88 år. Ismail Kadare avled på måndagen av en hjärtattack. Han fördes till sjukhus i Albaniens huvudstad Tirana men hans liv gick inte att rädda. Kadare föddes 1936 i albanska Gjirokastër, och växte upp under andra världskriget. Efter lärarexamen 1956 flyttade Kadare till Moskva för att studera litteratur på Maksim Gorkijs litteraturinstitut. I...


Bonde-Backis och Evelinas bröllop stoppas – därför kan de inte gifta sig

I Bonde söker fru har vi fått se att Backis och Evelina är på gång att gifta sig. Men nu skjuter de upp bröllopet. Läs orsaken här


Här är den första teasern från den nya Hellboy-filmen

Det har gjorts många Hellboy-filmer och nu senast en reboot med David Harbour i huvudrollen, vilken varken gick hem på biograferna eller hos kritikerna. Nu försöker några av personerna bakom serietidningarna, Mike Mignola och Brian Taylor, sig på en lägre budget, en skräckliknande ton och en mer okänd rollista. Den nya filmen heter Hellboy: The Crooked Man och baseras på serietidningen med samma namn. Den utspelar sig år 2024 och du kan titta på...


Allt om Mange Schmidt: Fru, låtar och vad han gör 2024

Artisten Mange Schmidt slog igenom med dunder och brak i mitten av 00-talet med låtar som "Glassigt" och "Giftig". Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket undrar mest om den folkkära musikern.


Tidernas bästa kvinnliga kompositörer

Även om det i regel är manliga tonsättare som får all ära inom klassisk musik har även en del banbrytande kvinnor skrivit musikhistoria. Trots att endast ett fåtal fått den uppmärksamhet de förtjänade finns det gott om kvinnliga kompositörer som rönt stora framgångar genom åren. I detta galleri minns och hyllar vi de enastående kvinnorna som format musikhistorien – från 1100-talet fram till i dag.


Tomas Ledins lyxliv: Monsterlön och våning för 45 miljoner

Tomas Ledin är både folkkär och prisad. Men hur står det till på den ekonomiska fronten? Nyheter24 har kikat närmare på artistens lyxliv.


Afghanska Manizha tävlar i OS: Dansar för de som inte får

Det var passionen för breakdancen som tvingade 21-åriga Manizha Talash att fly sitt hemland Afghanistan efter talibanernas återtagande. Nu gör hon sig redo för att tävla i OS i Paris, som en del av det olympiska flyktinglaget. I en intervju med The Guardian berättar hon om att hon tävlar för alla de unga människor i Afghanistan som inte längre får dansa. – Jag är en ung kvinna som bara vill utföra en sport jag älskar. Till talibanerna har jag...


Nytt strejkhot i Hollywood – inte överens om AI

Det kan bli strejk i Hollywood igen, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt. Anledningen är att delar av förhandlingarna mellan skådespelarfacket Sag-Aftra och dataspelsbranschen har stannat av.


Christina Schollins nya planer efter maken Hans Wahlgrens död – ska spela teater

Christina Schollin har sörjt sin make och livskamrat Hans Wahlgren sedan han gick bort i maj. Nu meddelar hon sina nya planer till hösten. Det var den 10 maj i år som Hans Wahlgren somnade ... Artikeln Christina Schollins nya planer efter maken Hans Wahlgrens död – ska spela teater är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


SVT:s märkliga försvar – därför fick inte Lasse Berghagen hyllas efter sin död

Allsång på Skansen-premiären bjöd på en hyllning till Hans Wahlgren. En som inte hyllades var dock Lasse Berghagen, nu svarar SVT.


Björn Natthiko Lindeblad dog omgiven av sin familj – med sina sista andetag tog han farväl av brodern Hans

För två och ett halvt år sedan valde buddhistmunken Björn Natthiko Lindeblad, som var sjuk i ALS, att avsluta sitt liv. Nu berättar hans lillebror Hans om deras sista farväl. – Det är klart att ... Artikeln Björn Natthiko Lindeblad dog omgiven av sin familj – med sina sista andetag tog han farväl av brodern Hans är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Tomas Ledins ärliga ord om Pernilla Wahlgren: “Tittar inte”

Tomas Ledin är en av artisterna som gästar “Allsång på Skansen” 2024, och för Nyheter24 har han berättat vad han egentligen tycker om dess programledare Pernilla Wahlgren…


Eurovision förnyas – utbuad svensk får ny chef

Eurovision-arrangören EBU tillsatte en oberoende utredning efter de många kontroverserna kring den senaste finalen i Malmö. Nu meddelas förändringar som har eller kommer att tillämpas inför nästa år, rapporterar Kulturnytt i Sveriges Radio.


”Mycket underhållande men magert på reflektion”

Cirkusdirektören Trolle Rhodins självförtroende gör hans sommarprat behagligt att lyssna på, skriver Göteborgs-Postens Jonathan Bengtsson i en recension. Samtidigt hade han velat höra mer om cirkuslivets andra sidor, som branschens utmaningar och hur jobbigt det kan vara att bo i en husbil. ”Allting är mycket underhållande, men kanske något magert på reflektion”, menar han. Dagens Nyheters Viktor Andersson beskriver sommarpratet som en ”hyllning...


Forskare döpte parasit till Abba – ville hylla gruppen

En parasitisk plattmask som upptäcktes på Svalbard har döpts efter Abba. Namnet var ett sätt för forskarna att hylla gruppen 50 år efter Eurovision-vinsten i Brighton, säger den ansvariga forskaren Chahinez Bouguerche vid Naturhistoriska riksmuseet i ett pressmeddelande.


Kikki Danielsson skilde sig från Kjell Roos för 25 år sedan – idag lever exmaken utanför rampljuset

Kikki Danielsson och exmaken Kjell Roos skilde sig för över 20 år sedan. Så lever Kjell idag utanför rampljuset. Hon är utan tvekan en av våra största och mest älskade artister genom tiderna. Genom åren ... Artikeln Kikki Danielsson skilde sig från Kjell Roos för 25 år sedan – idag lever exmaken utanför rampljuset är skriven och publicerad av Nöjeslivet.


Highlander-rebooten med Henry Cavill börjar spelas in i januari

Efter att det gamla DC Extended Universe kollapsade och Netflix filmatisering av The Witcher inte blev vad han hoppades på, har Henry Cavill fler andra spännande projekt på gång. Ett av dem är hans eget passionsprojekt att filmatisera Warhammer 40K, men han ska även spela in en Highlander-reboot på det skotska höglandet, och nu vet vi när sistnämnda börjar spelas in. Regissören Chad Stahelski (John Wick) avslöjar nämligen för Collider att detta...


Slutet nära för Teatermaskinen – "tragiskt"

I höst är tiden ute för kulturplattformen Teatermaskinen i Skinnskatteberg. Pengarna är slut, och konkursen väntar. Det känns som att jag måste auktionera bort mitt barn, säger verksamhetsledaren Berit Engman.


Abba hyllas: Får ge namn till parasitisk plattmask

50 år efter Abbas seger med ”Waterloo” i Eurovision hyllas gruppen på ett lite oväntat sätt: genom att få ge namn till en parasitisk plattmask, skriver Naturhistoriska riksmuseet i ett pressmeddelande. – Denna blandning av firande och vetenskapligt engagemang är ett exempel på hur forskare kan hedra kulturikoner och samtidigt lyfta fram betydelsen av sitt område, säger den ansvariga forskaren Chahinez Bouguerche. Plattmasken får namnet Derogenes...


TV4-Martin Järborg kastar kläderna – visar upp superkroppen

Nyhetsmorgon-Martin Järborg delar nu med sig av en semesterbild på sin Instagram som överraskar följarna. Se superkroppen här!


Här är Therese Strömbergs lön – så mycket tjänar SVT-experten

Therese Strömberg är fotbollsexpert i SVT. Men hur går det för hennes bolag och vad landar egentligen hennes lön på? Nyheter24 har tittat närmare på just det.


Allt om Johanna Nordström: Pojkvän, lön, familj och längd

Johanna Nordström har snabbt seglat upp som en av Sveriges mest uppskattade komiker och podcastprofiler. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som googlas om stjärnan.