LEIF GW GER BORT FöRMöGENHETEN TILL FAMILJEN – OFATTBARA MåNADSLöNEN: ”FöRSKRäCKLIG”

Det går ingen nöd på kriminalaren och tv-profilen Leif GW Persson.

Nu avslöjar han hur mycket cash han drar in...

– Jag blev rik tidigt, säger han till Expressen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det går att argumentera för att kriminalaren och tv-profilen Leif GW Persson, 79, är en av Sveriges allra mest kända personligheter.

Även om han länge var en framgångsrik kriminalkommissarie blev han på riktigt välkänd för svenska folket när han medverkade i Efterlyst med Hasse Aro, 66.

Sedan dess har han bland annat lett programmet Veckans brott tillsammans med Camilla Kvartoft, 56, och suttit i Nyhetsmorgon och bidragit med sin expertis.

Så har Leif GW Perssons klassresa varit

Som om inte det var nog har Leif GW Persson även gjort sig ett namn som författare, med hyllade böcker som Grisfesten, Samhällsbärarna och Gustavs grabb.

Den sistnämnda av böckerna skildrar hans klassresa från en portvaktslägenhet på Gärdet till att vara ekonomiskt oberoende redan som 32-åring.

I en ny intervju med Expressen berättar Leif GW Persson om sitt ekonomiska genombrott.

– Just den biten har varit ganska enkel. Jag blev rik tidigt, jag var väl 32 bast när jag blev ekonomiskt oberoende. Grisfesten gavs ut i september 1978 och poff var jag en hyllad kulturpersonlighet. Det blev årets mest sålda bok och plötsligt regnade det pengar över mig, säger han till tidningen.

Så mycket pengar tjänar Leif GW Persson

Han avslöjar även hur mycket pengar han tjänar i dagsläget, något han varit ganska förtegen om tidigare.

– Nu tjänar jag inte så mycket. Kanske 25 miljoner per år och så tar jag ut hälften i lön och betalar skatt och sociala avgifter 60 procent. När detta är klart har jag så där sex–sju miljoner kvar att leva på. Det funkar alldeles utmärkt att leva på sex–sju miljoner, säger han.

Det motsvarar en månadslön på drygt 500 000 kronor. Men alla pengar går dock inte till honom själv.

Han får frågan om han skulle du klara dig på en folkpension, varav han svarar:

– Ja, jag skulle klara det men inte de runtomkring mig, som lever på mig. Jag försörjer en halv stam. Men jag ger också bort en förskräcklig massa. Jag har ett barnhem i Ukraina där jag betalar hälften och nu har jag fått en medhjälpare som betalar den andra hälften. Det är Camilla Läckberg.

FOTO: TT

Rekommenderad läsning

2024-07-05T10:00:57Z dg43tfdfdgfd